Recept 55***** (9 stemmen)

Chocolade kerstkoekjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Keisjiek kerstgebak

tijd
10 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Doe de bloem in een mengkom en voeg de Solo Patisserie, het cacaopoeder, de poedersuiker en de gemalen amandelen toe. Kneed dit mengsel met de vingers tot een rul deeg.
  2. Klop de eieren los en voeg de eieren aan het deeg toe. Kneed opnieuw met de vingers. Vorm een balk van het deeg en leg het verpakt in huishoudfolie 4 uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Snijd het deeg in plakjes, vorm er halve maantjes van leg ze met enkele centimeters tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes 10 - 12 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster en versier ze met de gesmolten pure chocolade en de sterretjes.
  5. Laat ze smaken!
Tip

Bewaar deze lekkere chocolade kerstkoekjes in een goed afsluitbare trommel.

Ingrediëntenvoor 0 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door AlineDF op 26 september 2018 om 22u34

Het deeg plakte enorm en was niet echt handig om vormpjes mee te maken etc. Misschien dat ipv een volledig ei toe te voegen, enkel de dooier voldoende is? Voor de rest heel gemakkelijk recept! Echt super!

Gepost door Solo op 08 oktober 2018 om 16u25

Hey Aline, je kan ook altijd proberen om wat meer bloem toe te voegen. Zo wordt het deeg minder plakkerig. Nog veel bakplezier! Groetjes, het Solo-team.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?