Ingrediënten voor 6 personen
-
225 9 Solo patisserie
- 75 g poedersuiker
- 300 g bloem
- 1/4 theelepel zout
- 1 theelepel vanille-essence
- 200 g karamelsnoepjes
- 1 eetlepel room
- 200 g melkchocolade
Bereidingswijze
- Doe de boter en de poedersuiker in de kom van de keukenmachine. Klop tot een romige massa.
- Vervang de klopper door de kneedhaak.
- Voeg de bloem, het zout en de vanille toe en meng tot het deeg een mooie bal vormt.
- Kneed het deeg tot een worst van ongeveer 5 cm doorsnede. Verpak de deegworst in plastic folie en leg ze 20 minuten in de diepvries.
- Verwarm de oven voor op 175° en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Snij van het halfbevroren deeg koekjes van ongeveer 0,5 cm en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes 12 tot 15 minuten tot de randen lichtbruin zijn.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Doe de karamelsnoepjes met de room in een kommetje en smelt ze in de microgolfoven door ze telkens 1 minuut op half vermogen op te warmen. Roer tussendoor telkens om tot de karamel met de room een vloeibaar geheel vormt.
- Lepel op elk koekje 2/3 theelepel karamel. De karamel vormt vanzelf een mooi, glad laagje.
- Breek de chocolade in kleine stukjes in een kommetjes en smelt hem op dezelfde manier als de karamelsnoepjes.
- Lepel bovenop de karamellaagjes een theelepel chocolade. Smeer de chocolade over het koekje met de achterkant van de lepel.
- Laat de koekjes een uurtje afkoelen tot de chocolade gestold is.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?