Chocolade glazuur

Chocolade glazuur, even lekker als die op de soesjes van de bakker: dat kan jij ook! Met dit recept maak je deze lekkernij in een kwartiertje klaar.

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in stukjes en hak deze fijn. Doe de chocolade in een hitte bestendige kom. Zet deze op een pan met heet, maar niet kokend, water ( au bain marie). Laat de chocolade smelten. Zeef de poedersuiker en roer deze beetje bij beetje door de gesmolten chocolade. Roer in een kom de boter op kamertemperatuur zacht. Meng de boter beetje bij beetje door het chocolademengsel. Roer er tenslotte 3-4 eetlepels koud water door. Verwerk het glazuur waneer deze nog lauw is. Doop hierin bv soesjes of bestrijk er ander gebak mee.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door PetraB. op 29 augustus 2019 om 14u16

Zou dit recept op dezelfde manier kunnen met witte chocolade? Met puur was het in elk geval erg lekker!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?