Chocolade glazuur

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

  1. Breek de chocolade in stukjes en hak deze fijn.
  2. Doe de chocolade in een hitte bestendige kom. Zet deze op een pan met heet, maar niet kokend, water ( au bain marie). Laat de chocolade smelten.
  3. Zeef de poedersuiker en roer deze beetje bij beetje door de gesmolten chocolade.
  4. Roer in een kom de boter op kamertemperatuur zacht.
  5. Meng de boter beetje bij beetje door het chocolademengsel.
  6. Roer er tenslotte 3-4 eetlepels koud water door.
  7. Verwerk het glazuur waneer deze nog lauw is.
  8. Doop hierin bv soesjes of bestrijk er ander gebak mee.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door PetraB. op 29 augustus 2019 om 12u16

Zou dit recept op dezelfde manier kunnen met witte chocolade? Met puur was het in elk geval erg lekker!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?