chocolade - banaanbiscuit

Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

 1. Voorbereiding:
 2. Verwarm 20 cl room tot kookpunt, brokkel er de chocolade in en roer tot volledig gesmolten, laat volledig afkoelen in de koelkast.
 3. Vlak voor je begint: leg de eieren (nog in de schaal!) in een warmwaterbad tot ze ongeveer lauw zijn.
 4. Suiker en eieren kloppen tot een witte schuimige massa ontstaat. Dit kan tot 10 tot 15 minuten duren! Ondertussen de oven al voorverwarmen op 150°C
 5. Bloem, maizena en bakpoeder door de eieren mengen met een houten lepel. Niet meer mixen!
 6. Geheel in een ingevette en bebloemde bakvorm doen. Ook bij siliconenvorm! In het beslag zit geen vet, als je de vorm niet invet krijg je de biscuit er niet mooi uit.
 7. Zet de vorm in de oven, bak 10 minuten op 150°, verhoog naar 160° en na nog eens tien minuten naar 170° tot de biscuit gaar is. Zo komt ze normaal gezien mooi omhoog en gaat niet scheuren. Totaaltijd normaal gezien ongeveer 30 minuten, goed in de gaten houden en even testen met een sateprikker of breinaald.
 8. taart omgekeerd op taartrooster laten afkoelen, van het moment dat de vorm genoeg afgekoeld is, deze voorzicht van de taart afhalen. Zeker niet in de vorm laten afkoelen!
 9. Als de taart volledig afgekoeld is, snij je hem 2 maal horizontaal door, zodat je drie ongeveer gelijke stukken hebt.
 10. Smeer op het onderste deel de chocoladeroom. Probeer een halve centimeter van de rand te blijven.
 11. Leg het middelste stuk er op, smeer daar een deel van de met vanillesuiker opgeklopte slagroom op en schik daar de in schijfjes gesneden banaan royaal op.
 12. Leg het bovenste stuk taart er op. De zijkanten en bovenkant kun je met de rest van de room bestrijken en eventueel met toefjes afwerken.
 13. Enkele schijfjes banaan kunnen als versiering dienen, met wat chocoladeschaafsel ertussen.
 14. Noot: de foto is afgewerkt met kersen, maar de afwerking is verder dezelfde ... en zelfgemaakt!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door veerle96 op 26 september 2012 om 17u21

ga ik dit weekend is proberen. de klassieke biscuit met aardbeien ben ik zowat beu gemaakt. maar de kinderen vinden die zalig. nu is proberen met jouw recept, chocolade en banaan, hmmm lekker

Hoeveel sterren geef jij dit recept?