Ingrediënten voor 20 personen
- 125 gr ongezouten pinda's
- 125 gr zachte boter
- 75 gr bruine suiker
- 75 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- zout
- 1 ei
- 200 gr bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 2 tl cacao
- 350 gr melkchocolade (reep)
- bakpapier
Bereidingswijze
- - beleg 2 bakblikken met bakpapier
- - hak de pinda's wat kleiner en hak 150 gr van de chocolade in kleine brokjes
- - roer de zachte boter, de suiker, de vanillesuiker en een snufje zout romig
- - roer het eier vervolgens door
- - mix de bloem, het bakpoeder en de cacao en roer de mix kort door de crème tot een mooi glad deeg
- - roer de chocoladebrokjes en de pinda's door het deeg
- - gebruik 2 grote theelepels om ca 40 balletjes te maken op het bakpapier, evt in 2 porties
- - druk de balletjes iets plat, zorg ervoor dat er genoeg ruimte overblijft tussen de balletjes
- - bak de koekjes ca 12 min in een voorverwarmde oven van 175°C
- - laat ze afkoelen
- - hak de rest van de chocolade grof en smelt het
- - haal de gesmolten chocolade van het vuur en doop de koekjes voor de helft in de chocolade
- - laat ze even afkoelen
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?