Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding - Snij de venkel in fijne reepjes. - Snipper het knoflook fijn. Bereiding (± 30 min.) 1 Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende ± 20 min. Giet af en plet met een pureestamper. 2 Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof het knoflook glazig. 3 Voeg de venkelreepjes toe en stoof al roerend gedurende 5 min. Overgiet met de bouillon. Laat zachtjes sudderen tot de venkel gaar is. Giet af en meng de venkel met de aardappelen. 4 Smelt 1 eetl. boter in de braadpan en bak de worsten gedurende 5 min. op een matig vuur. Draai ze om zonder erin te prikken en laat nog 5 min. zachtjes bakken. Kruid naar smaak met peper en zout. Diepvriesworsten hoeft u niet te ontdooien. U bakt ze ± 8 min. op een matig vuur langs elke kant. 5 Giet 1/2 dl water in de braadpan en schraap de braadresten los. Afwerking Plaats een worstje op elk bord. Maak een torentje van de venkelpuree en lepel er wat saus bij. Tip TIP - Voor kinderen kan u de venkel mixen. Zo is de puree gladder. - U kan de venkel ook vervangen door wortelen, spinazie, prei, broccoli ... - Gebruik voor uw stoemp zachtkokende aardappelen. Pureer ze met een stamper of roerzeef. Mix ze niet, want dan worden ze kleverig.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?