CHIPOLATA MET VENKELSTOEMP

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding - Snij de venkel in fijne reepjes. - Snipper het knoflook fijn. Bereiding (± 30 min.) 1 Kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water gedurende ± 20 min. Giet af en plet met een pureestamper. 2 Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof het knoflook glazig. 3 Voeg de venkelreepjes toe en stoof al roerend gedurende 5 min. Overgiet met de bouillon. Laat zachtjes sudderen tot de venkel gaar is. Giet af en meng de venkel met de aardappelen. 4 Smelt 1 eetl. boter in de braadpan en bak de worsten gedurende 5 min. op een matig vuur. Draai ze om zonder erin te prikken en laat nog 5 min. zachtjes bakken. Kruid naar smaak met peper en zout. Diepvriesworsten hoeft u niet te ontdooien. U bakt ze ± 8 min. op een matig vuur langs elke kant. 5 Giet 1/2 dl water in de braadpan en schraap de braadresten los. Afwerking Plaats een worstje op elk bord. Maak een torentje van de venkelpuree en lepel er wat saus bij. Tip TIP - Voor kinderen kan u de venkel mixen. Zo is de puree gladder. - U kan de venkel ook vervangen door wortelen, spinazie, prei, broccoli ... - Gebruik voor uw stoemp zachtkokende aardappelen. Pureer ze met een stamper of roerzeef. Mix ze niet, want dan worden ze kleverig.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?