Recept 55***** (1 stem)

Chinese tomatensoep

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 1 liter water
  3. 1 liter tomatensap
  4. Vlees: of 2 kippenpoten of 2 kipfilets of 300 gr. gehakt in balletjes
  5. 2 kippenbouillonblokjes
  6. 1 ui
  7. 2 tenen knoflook
  8. 6 el suiker
  9. 4 el ketjap (manis)
  10. 2 el azijn
  11. 1 borrellepeltje sambal
  12. 1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder)
  13. 1 borrellepeltje sereh (citroengras)
  14. 2 el maïzena
  15. Handje vol mihoen
  16. Bereiding:
  17. Als je van de originele Chinese tomatensoep houdt, is dit recept is echt de moeite waard.
  18. Breng 1 liter water met het vlees, bouillonblokjes, ui, en knoflook aan de kook en laat dit dan 1 tot 2 uur pruttelen (tot vlees gaar is)
  19. Haal alle ingrediënten uit de bouillon
  20. Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook
  21. Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje
  22. Maak in een ander schaaltje een prutje van: suiker, ketjap, azijn, sambal, dajahe en sereh
  23. Roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe
  24. Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe (binden)
  25. Voeg de mihoen toe
  26. Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken
  27. Vlees toevoegen
  28. 2e dag nog lekkerder

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Theoria op 26 maart 2014 om 19u42

Deze soep is echt een aanrader en smaakt over- overheerlijk. Ria Rietjens

Hoeveel sterren geef jij dit recept?