Altijd weten wat je gaat eten?
Chinese tomatensoep
Bereidingswijze
- Ingrediënten:
- 1 liter water
- 1 liter tomatensap
- Vlees: of 2 kippenpoten of 2 kipfilets of 300 gr. gehakt in balletjes
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 6 el suiker
- 4 el ketjap (manis)
- 2 el azijn
- 1 borrellepeltje sambal
- 1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder)
- 1 borrellepeltje sereh (citroengras)
- 2 el maïzena
- Handje vol mihoen
- Bereiding:
- Als je van de originele Chinese tomatensoep houdt, is dit recept is echt de moeite waard.
- Breng 1 liter water met het vlees, bouillonblokjes, ui, en knoflook aan de kook en laat dit dan 1 tot 2 uur pruttelen (tot vlees gaar is)
- Haal alle ingrediënten uit de bouillon
- Voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook
- Zet het vlees gesneden in een apart schaaltje
- Maak in een ander schaaltje een prutje van: suiker, ketjap, azijn, sambal, dajahe en sereh
- Roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe
- Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe (binden)
- Voeg de mihoen toe
- Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken
- Vlees toevoegen
- 2e dag nog lekkerder
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Theoria op 26 maart 2014 om 20u42
Deze soep is echt een aanrader en smaakt over- overheerlijk. Ria Rietjens
Hoeveel sterren geef jij dit recept?