Zet een liter kippenbouillon op met 75 gr varkensgehakt en laat dit 1 uur zacht trekken.
Snijd een dunne prei in ringen, snipper een kleine ui en rasp een stukje verse gember van 1 1/2 cm.
Verhit in een soeppan 2 eetlepels olie en fruit hierin op halfhoog vuur de prei, ui en gember, 1/2 theelepel koriander en een snufje komijnpoeder.
Roer er, als het glazig is, 2 blikjes tomatenpuree bij en laat die even al roerend bakken.
Voeg dan het sap van 1 citroen, 1 eetlepel honing, wat peper en zout, de kipstukjes en de gezeefde bouillon toe en warm de soep nog een paar minuten door.
Eventueel kunt u de soep wat binden.
Klop intussen een ei los met 1 1/2 lepel pangsitsaus en bak hiervan in een koekenpan in wat boter een dunne omelet.
Snijd deze in reepjes en verdeel die over de soepkommen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?