Recept 05 (0 stemmen)

Chinese tomatensoep (zoetzuur)

Dit is een recept van

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingredienten:
  2. 1 l kippenbouillon
  3. 75 g varkensgehakt
  4. 1 dunne prei
  5. 1 ui
  6. 1.5 cm gemberwortel
  7. 1 lepels olie
  8. 1/2 heelepel ketumbar
  9. een snufje djinten
  10. 2 blikjes tomatenpuree
  11. sap van 1 citroen
  12. 1 lepel honing
  13. peper
  14. zout
  15. 1 ei
  16. 1.5 lepel pangsitsaus
  17. Bereidingswijze:
  18. Zet een liter kippenbouillon op met 75 gr varkensgehakt en laat dit 1 uur zacht trekken.
  19. Snijd een dunne prei in ringen, snipper een kleine ui en rasp een stukje verse gember van 1 1/2 cm.
  20. Verhit in een soeppan 2 eetlepels olie en fruit hierin op halfhoog vuur de prei, ui en gember, 1/2 theelepel koriander en een snufje komijnpoeder.
  21. Roer er, als het glazig is, 2 blikjes tomatenpuree bij en laat die even al roerend bakken.
  22. Voeg dan het sap van 1 citroen, 1 eetlepel honing, wat peper en zout, de kipstukjes en de gezeefde bouillon toe en warm de soep nog een paar minuten door.
  23. Eventueel kunt u de soep wat binden.
  24. Klop intussen een ei los met 1 1/2 lepel pangsitsaus en bak hiervan in een koekenpan in wat boter een dunne omelet.
  25. Snijd deze in reepjes en verdeel die over de soepkommen.
  26. Schep de tomatensoep erop.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie