Recept 35*** (3 stemmen)

Chinese tomatensoep met kip en gember

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
35 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de tomaten in stukken en kook ze in 100 ml water in 15 minuten zacht en gaar. Draai ze door een (roer)zeef tot puree, roer dit door de kippenbouillon en verwarm het.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes,de bosuitjes, gember en de bamboescheuten in dunne reepjes en voeg dit toe aan de soep. Voeg de azijn toe en breng het aan de kook.
  3. Voeg vervolgens de vermicelli toe en kook de soep in een gesloten pan, op een laag vuur, in 10 minuten gaar.
  4. Rooster de boterhammen in de broodrooster of 1-2 minuten onder de grill. Snijd de boterhammen in blokjes en bak ze 2 minuten in de zonnebloemolie. Schep de croutons in een schaaltje om af te koelen.
  5. Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de Chinese tomatensoep in kommen en garneer de soep met de croutons.
  6. Bron : Knorr.be
Tip

* rijstnoodles vind je bij de Aziatische producten in de supermarkt

Snel & makkelijk: gebruik een brik Knorr Tomatenweelde als basis en voeg daar de extra ingrediënten aan toe. Lekker met een zakje kant-en-klare peterselie croutons. Of maak zelf peterseliecroutons door op het laatst 1 eetlepel fijngehakte peterselie aan de gebakken croutons toe te voegen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 500 g rijpe tomaten
  • 1 Knorr Bouillonketeltje kip
  • 100 g kipfilet
  • 2 bosuitjes
  • 4 bolletjes gekonfijte gember
  • 40 g bamboescheuten (blik)
  • 6 eetlepels (rijst)azijn
  • 25 g rijstnoodles*
  • 2 witte boterhammen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Andere Solo-leden over dit recept (8)

Gepost door trinityxxiv op 12 oktober 2012 om 15u29

"We passen het aan", maar ik zie er precies nog niet veel van. Ik hoop dat de receptenzoekers dus naar de reacties gaan kijken...

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?