Recept 05 (0 stemmen)

Chinese koolrolletjes met gehakt

Dit is een recept van

tijd
45 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  2. Snijd 12 mooie bladeren van de kool en kook deze in zijn geheel in 2 minuten beetgaar in een grote pan met ruim kokend water. Spoel ze af in een vergiet met koud water.
  3. Vet een lage ovenschaal in met 1 eetlepel margarine. Schenk de gezeefde tomaten in een steelpan, voeg het bouillonketeltje toe en de oregano en breng dit aan de kook. Blijf roeren tot het bouillonketeltje is opgelost. Zet het vuur laag en laat de saus zachtjes koken tot gebruik.
  4. Meng het gehakt met paneermeel en komijn en breng het op smaak met zout en peper. Vorm 12 ballen van het gekruide gehakt. Rol deze tussen twee handen wat langer en smaller, waardoor je 12 gehaktrolletjes krijgt.
  5. Leg elk rolletje op een koolblad, sla de zijkanten van de kool over het gehakt en rol stevig op.mLeg de koolrolletjes naast elkaar in de ovenschaal en schenk de tomatensaus erover. Verdeel de Solo Crèmefine Cuisine en de kaas over het gerecht. Laat de schotel in de oven in 25 minuten gaar worden.
Tip

Lekker met kruidige rijst: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in water met een Knorr Bouillonketeltje groenten. Voeg eventueel ook een fijngesnipperde rode paprika toe na het koken voor een fris accent.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?