Ingrediënten voor 2 personen
- 500 g kippenwit
- 1 bosje lente-ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm verse gember
- 4 el sojasaus
- 1 el vloeibare honing
- 1/2 tl witte wijnazijn
- 20 druppels sesamolie
- 1 el sesamzaad
- olijfolie, peper en zout
Bereidingswijze
- Snij het kippenvlees in blokjes. Maak de lente-ui schoon. Snij het wit van het groen, hak in kleine stukjes en houd de 2 apart.
- Schil en rasp de gember en hak de knoflook in stukjes.
- Laat de wok op het vuur goed warm worden. Giet er een scheutje olijfolie in . Als de olie begint te dampen, de kip erin roeren en een bruin kleurtje laten krijgen.
- Zet het vuur nu wat lager en voeg de gember, knoflook en het wit van de lente-ui toe. Laat nog 5 min. bakken.
- Overgiet de kip met de sojasaus, honing en azijn. Laat even goed opwarmen, meng grondig.
- Voeg het sezamzaad toe.
- Schep de kip op een warm bord, versier met het groen van de lente-ui en serveer met rijst.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?