Chinese garnalensoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr gekookte scampi's
  • 75 cl kippenbouillon
  • 150 gr chinese vermicelli (mie)
  • 3 lente uitjes
  • 1 el geraspte verse gemberwortel
  • 1 el arachideolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el cherry
  • peper & zout

Bereidingswijze

  1. Breng 1 dl water aan de kook. Doe er de vermicelli bij. Neem van het vuur, dek af en laat 3 minuten onaangeroerd staan. Spoel de vermicelli dan onder de koudwaterkraan en laat goed uitlekken.
  2. Snipper het wit van de lente-uitjes. Fruit het glazig in de arachideolie. Voeg er de gemberwortel aan toe. Roerbak 2 minuten.
  3. Pel de scampi's. Doe de pellen bij de bouillon. Breng aan de kook en laat 20 minuten zacht sudderen.
  4. Zeef de bouillon. Voeg er de scampi's, de sojasaus en de sherry aan toe. Laat 3 minuten goed doorwarmen. Doe er de vermicelli bij. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  5. Verdeel de hete soep over kommetjes en werk elke portie af met een paar druppeltjes sesamolie en het gesnipperde groen van de lente-uitjes.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?