Chili met koraallinzen, geserveerd met bloemkooltortilla’s

Deze vegetarische chili met koraallinzen, geserveerd met bloemkooltortilla’s smaakt zo lekker dat je bijna je vingers mee opeet.

0 (0)
70 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. De tortilla’s: Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bloemkool in roosjes en hak ze in een keukenrobot of blender fijn. Doe de gehakte bloemkool in een kom en zet 2 minuten in de microgolfoven. Roer om en zet nog 2 minuten terug.
  2. Giet de bloemkool uit op een keukenhanddoek en wring al het vocht eruit. Meng met de eieren, de geraspte Parmezaanse kaas, het knoflookpoeder, het gerookt paprikapoeder en peper.
  3. Leg 6-8 hoopjes op een bakpapier op een bakplaat en duw ze plat (1 cm dik). Zet in de oven op 180 ºC gedurende 12-15 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  4. De chili: Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd de wortelen, selder en paprika in fijne blokjes. Verhit 2 el olijfolie, voeg de ui, wortel, selder, paprika en knoflook toe en roerbak gedurende 2 minuten.
  5. Kruid met de korianderpoeder, de komijnpoeder, de chilivlokken, de kaneel en peper. Voeg de tomatenblokjes, rode wijn, de Knorr Vloeibare Bouillon Groenten en 200 ml water toe. Laat alles op een zacht vuur 30 minuten pruttelen. Kook intussen de koraallinzen beetgaar.
  6. Voeg de linzen en rode bonen na 30 minuten toe aan de saus en laat alles nog enkele minuten mee opwarmen. Voeg naar smaak extra bouillon en peper toe.
  7. Bak de tortilla’s nog kort goudbruin in een hete pan met olijfolie en serveer met de linzenchili. Garneer met peterselie of koriander.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?