Recept 05 (0 stemmen)

Chileense vissoep

Dit is een recept van

tijd
90 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 4 moten kabeljauw (250 gr p/s)
  3. 4 eetlepels citroensap
  4. Zout
  5. Peper
  6. 1 geschilde en in plakken gesneden grote winterwortel
  7. 750 gr geschilde en in dunne plakjes gesneden aardappelen
  8. 1 schoongemaakte en in ringen gesneden grote ui
  9. 2 uitgeperste teentjes knoflook
  10. 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  11. 7 1/2 dl visbouillon of water
  12. 2 1/2 dl droge witte wijn
  13. 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  14. Bereiding:
  15. Leg de moten kabeljauw op de bodem van een grote, wijde pan, besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper
  16. Leg de plakjes wortel op de vis, daarna de helft van de plakjes aardappel en vervolgens de ringen ui, de uitgeperste teentjes knoflook en de rest van de plakjes aardappel
  17. Bestrooi het geheel met de fijngehakte peterselie en wat zout en peper
  18. Schenk de visbouillon of het water, de witte wijn en de olie in de pan
  19. Breng het geheel aan de kook
  20. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de soep ca. 30 minuten zachtjes koken tot alles gaar is
  21. Serveer de vissoep als complete maaltijd

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie