Recept 05 (0 stemmen)

Chicken Tonight

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gevogelte

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kipblokjes met peper en zout en bak ze op hoog vuur in een eetlepel olijfolie bruin. Neem uit de pan en zet apart.
  2. Roerbak in de overgebleven olie de paprika reepjes totdat ze zacht zijn.
  3. Blancheer ondertussen de wortel plakjes 2 minuten in kokend water en laat ze in een zeef uitlekken.
  4. Haal de paprika reepjes uit de pan en zet apart.
  5. Bak de ui reepjes met de knoflook zacht in een paar minuten.
  6. Maak ondertussen de saus.
  7. Open het blikje ananas en laat de ananas uitlekken in een zeef en vang het vocht in een pannetje op. Roer er de tomatenpuree, een kneepje honing ( of 1 tl suiker) door met de paprikapoeder en de cayenne peper , een kneep ketchup en een eetlepel appelcider azijn en 100 ml water. Verwarm de saus en verkruimel er het kippenbouillonblokje over. Proef of de saus zo naar je smaak is en bindt eventueel met wat maizena of aardappelmeel.
  8. Dan gaan de kipblokjes, de paprika, de wortel en de saus in de wok.
  9. Laat het geheel circa 10 minuutjes zachtjes pruttelen , totdat de kip zeker gaar is. Voeg als laatste de ananasblokjes toe.
  10. Serveer met witte rijst en geniet van een puur gerecht.

Bron: Recept en foto Love to Cook

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie