Ingrediënten voor 8 personen

Bereidingswijze

  1. Bedek de bodem van een springvorm (doorsnede ±20cm) met bakpapier.
  2. Verbrijzel de Petit-Beurre koekjes met een deegrol of in de blender, maar maak ze niet té fijn! Vermeng de verbrijzelde koekjes met de zachte boter en bedek de bodem van de met bakpapier bedekte springvorm met het koekjesmengsel. Druk stevig aan.
  3. Verwarm in een steelpan 1dl water om er de kristalsuiker in te laten smelten. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water en los deze vervolgens op in het warme suikerwater.
  4. Meng in een kom de verse witte kaas, ricotta, het gesuikerd gelatinemengsel en sap van 1 citroen. Klop de slagroom voor 3/4 op en meng deze voorzichtige onder het kaasmengsel.
  5. Giet de massa in de taartvorm op de verbrijzelde koekjes en laat dit minimum 12 uur opstijven in de koelkast.
  6. Bereid ondertussen de frambozensaus (kan je ook vervangen door ander fruit, zoals bloedsinaasappel, passievrucht,...). Verwarm de frambozen met het sap van een halve citroen, totdat deze door een zeef kunnen. Druk door de puntzeef en voeg naar smaak suiker toe. Week de gelatineblaadjes en los deze vervolgens op in de frambozencoulis.
  7. Haal na minimum 12 uur de kaastaart uit de koelkast en overgiet de taart met de frambozensaus. Laat deze stijf worden en haal vervolgens voorzichtig uit de spingvorm. Je kan best eerst de taart van de rand losmaken met een fijne spatel. Tot slot kan je de taart nog versieren met verse bosvruchten en eventueel een takje verse munt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?