Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gram zandkoekjes
- 40 gram boter
- 12 cl slagroom
- 3 eieren
- 2 eierdooiers
- 150 gram suiker
- 1 citroen
- 2 el bloem
- 1/2 vanillestokje
- 750 gram mascarpone
Bereidingswijze
- oven voorverwarmen op 180
- Bakpapier in een taartvorm leggen. Het moet er 3 cm uitsteken.
- verkruimel de koekjes en meng ze met de boter. Hiermee de taartbodem bedekken en goed aandrukken. Bak de bodem 10 tot 15 minuten.
- Verhoog de oven tot 200
- klop de mascarpone 30 seconden op. Voeg al kloppend de suiker, de bloem, de helft van geraspte citroenschil, en vanilleschilfers toe.
- Voeg de eieren één voor één toe.
- Spatel de slagroom rustig door het geheel
- Zet 15 minuten in de oven.
- Verlaag daarna de temperatuur tot 100
- Laat nog 1u30 bakken
- Schakel de oven uit, zet open en laat de cake nog een uur staan
- Laat afkoelen en plaats in de koelkast
- Dien gekoeld op
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?