Recept 55***** (1 stem)

Cheesecake op crumble

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
35 min
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak het deeg met de bloem, kristalsuiker, 2 eierdooiers en slagroom. Rol het deeg uit in een middelgrote bakvorm, die u vooraf hebt ingevet met Solo en waarin u op de bodem broodkruimels hebt gestrooid. Laat 10 minuten bakken en laat het geheel rusten.
  3. Meng de Solo, de vanillesuiker en de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eierdooiers één voor één toe terwijl u blijft roeren tot het mengsel mooi smeuïg wordt.
  4. Meng nu de kaas onder het mengsel, goed roeren.
  5. Klop de eiwitten ten slotte tot schuim. Meng dat schuim en de pudding langzaam onder de kaasmassa.
  6. Giet het beslag op de gebakken bodem en smeer het gelijkmatig uit. Laat nog een uur bakken.

Ingrediëntenvoor 6 personen

  • De basis:
  • 300 g bloem
  • 100 g Solo
  • 2 eierdooiers
  • 3 el slagroom
  • De kaasmassa:
  • 1 kg magere roomkaas
  • 150 g Solo
  • 6 eieren
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 tl citroenolie
  • 2 el vanillepudding
  • 16 g vanillesuiker

Andere Solo-leden over dit recept (10)

Gepost door blozend kriekske op 28 oktober 2015 om 14u09

dat zal een zware cake worden met al die kaas

Gepost door Solo op 12 november 2015 om 15u16

Voor één keer mag je zondigen Blozend krieks ;-)

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie