Champignonsoep met kruidenkaas

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten :
  2. 1 kleine ui
  3. 1 bakje fijne champignons van 250 g
  4. 1 eetlepel boter of margarine
  5. 1 kruidenbouillontablet
  6. 1 laurierblad
  7. 1 pakje roomkaas met fijne kruiden (± 150 g)
  8. zout, peper
  9. keukenpapier
  10. Bereiding:
  11. Ui pellen en snipperen. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. In een braadpan de boter verhitten en daarin de uisnippers ± 1 minuut zachtjes fruiten. De champignons toevoegen en ± 3 minuten laten meebakken.
  12. Dan het bouillontablet, het laurierblad en 6 dl water toevoegen en dit aan de kook brengen. De roomkaas toevoegen en met een garde door de soep kloppen. Nog ± 3 minuten zachtjes meekoken. De soep op smaak brengen met zout en peper en daarna over vier borden verdelen.
  13. Direct serveren.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?