Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr champignons
- 1 ui
- 1 prei
- 1 sjalot
- 1 aardappel
- solo bakken en braden
- 2 l groentenbouillon
- 1 dl room
- peper
- zout
- 250 gr geraspte kaas
- 16 plakjes gedroogde ham
Bereidingswijze
- snij alle groenten in grove stukken, niet te groot en ook niet te klein
- stoof ze aan in wat boter, zorg ervoor dat de groenten niet bruinen
- bevochtig ze na 8 tot 10 min met de bouillon en laat het geheel 45 min. doorkoken
- mix de soep glad, voeg de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout
- schik nu de ham in diepe bordjes
- schep hierop een soeplepel soep en leg er nog een plakje ham bovenop
- bestrooi het geheel rijkelijk met de geraspte kaas
- gratineer in de oven tot zich een mooi bruin korstje heeft gevormd
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?