Champignonsoep met ham en kaas

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: voor 4 personen
  2. 500 gr champignons, 1 ui, 1 prei, 1 sjalot, 1 aardappel, vetstof, 2 liter water, 1 bouillonblokje, 1 dl room, peper en zout, 100 gr geraspte Franse emmentaler, 16 plakjes gedroogde ham.
  3. Bereiding:
  4. Snijd alle groenten in grove stukken, niet te groot maar ook niet te klein. Stoof ze aan in wat boter of margarine. Zorg er voor dat de groenten niet bruinen. Bevochtig ze na 8 tot 10 minuten met het water. Voeg er eventueel het bouillonblokje aan toe en laat het geheel 45 minuten doorkoken. Mix de soep glad. Voeg de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Schik nu de ham in diepe bordjes. Schep hierop een soeplepel soep en leg er nog een plakje ham bovenop. Bestrooi het rijkelijk met de geraspte kaas. Gratineer in de oven tot zich een mooi bruin korstje heeft gevormd. Serveer onmiddellijk.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?