Champignons met kaas uit de oven. Lekker met brood

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng bouillon en wijn aan de kook. Voeg de champignons en de knoflooktenen (in de schil!)toe en laat ze 6-7 minuten koken. Stort alles in een fijne zeef. Houd de champignons warm. Vang het kookvocht op en breng het samen met de knoflooktenen opnieuw aan de kook. Laat alles zolang zachtjes koken tot niet veel meer dan de helft (ca. 3 dl)is overgebleven. Houd de inmiddels gare knoflooktenen apart en laat ze afkoelen.
  2. Verhit een pan met dikke bodem. Laat de boter smelten. Roer het sjalotje er door en laat het zachtjes fruiten tot het begint te kleuren. Roer de bloem erdoor en blijf zolang roeren tot een smeuig mengsel (roux) is verkregen. Knijp de knoflooktenen uit. Roer de knoflookpuree door de roux en schenk er onder voortdurend roeren het gereduceerde kookvocht van de champignons bij. Blijf zolang roeren totdat je een gebonden saus hebt.. Roer de room erdoor en voeg eventueel wat zout en/of peper toe (bedenk dat ingedampte bouillon van tabletten veel zout bevat). Laat daarna 50 gram geraspte kaas in de saus oplossen. Schep er vervolgens de champignons en peterselie door. Doe alles over in een ovenvaste schaal. Vermeng de rest van de kaas met het broodkruim. Strooi het mengsel over het gerecht en sprenkel er een beetje gesmolten boter over. Plaats de schaal in het midden van de tot 220 graden voorverwarmde oven. Neem het gerecht uit de oven zodra er een mooi goudbruin korstje op is gekomen.
  3. Serveertips
  4. Presentatie: Dien het gerecht in de ovenschaal op. Geef er een groene sla met tomaten en lekker warm en knapperig stokbrood bij.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door JolienL op 29 maart 2014 om 19u34

Dit ziet er lekker uit! Je kan er ook nog veel variaties mee uit om er een volledige overschotel mee te maken, ik ga dit recept zeker eens maken! Bedankt love to Cook!

Gepost door Love to Cook op 07 april 2014 om 17u55

Dank je wel JolienL Groetjes Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?