Champignonroomsaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de champignons in plakjes. Maak een halve liter kippenbouillon, van één Knorr-bouillonblokje gemengd met water, en laat afkoelen. Hak de peterselie fijn en pers het sap uit een halve citroen.
  2. Bak de champignons 3 minuten in Solo vloeibaar en kruid ze met peper en zout. Besprenkel ze met het citroensap en houd ze even apart.
  3. Bereid de roux. Verhit een sauspannetje, doe er 40 g Solo wikkel in en laat smelten. Roer er de gezeefde witte bloem onder. Laat al roerend een tweetal minuutjes drogen op een zacht vuurtje.
  4. Voeg al roerend de afgekoelde kippenbouillon toe aan de roux. Laat twee minuutjes doorkoken. Roer er dan de Solo Crèmefine Cuisine en de champignons door (samen met het kookvocht). Kruid af met peper en zout en laat alles nog even opwarmen, zonder te koken.
  5. Neem de pan van het vuur en voeg er de gehakte peterselie aan toe.

Tip

Gegrilde kipfilet, geroosterde steak of varkensmignonettes … met deze champignonroomsaus worden ze nóg lekkerder.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (17)

Gepost door Lekker*bekje op 10 juni 2017 om 17u35

Juist de saus klaar gemaakt voor vanavond Kipfilet met de over heerlijke hemelse saus en daarna als dessert Chocolademousse en Tiramisu Menu ( Vaderdag )

Gepost door Solo op 15 juni 2017 om 14u35

Hoi Lekkerbekje, die papa heeft nogal kunnen smullen van dat heerlijke vaderdagmenu! Hopelijk hebben jullie er van genoten. Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?