Champignon-schorsenerensoep met tijm

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel het zand van de schorseneren af en schil ze. Snijd de schorseneren in kleine stukjes en bewaar ze in een schaal koud water met wat citroensap of een scheutje azijn zodat ze niet verkleuren.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukjes.
  3. Pel de uien en snijd ze in fijne ringen, maak de prei schoon en hem eveneens in fijne ringen.
  4. Neem een grote pot en stoof de prei en de ui glazig met 2 à 3 eetlepels Solo Vloeibaar, voeg de champignons en witte wijn toe en plaats een deksel op de pot. Laat 10 minuten zachtjes ‘zweten’ en bestrooi met de bloem, roer goed om en voeg vervolgens de gevogeltebouillon en 3/4 van de schorseneren toe.
  5. Bind de takjes tijm op met wat keukentouw en doe dit bij de soep. Laat de soep ongeveer 25 minuten zachtjes trekken en gaar intussen de rest van de schorseneren in kokend gezouten water. Giet af en houd ze warm met een scheutje olijfolie erbij, kruid met peper van de molen.
  6. Verwijder de tijm en mix de soep grondig, doe de soep door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de hete champignon-schorsenerensoep over 4 soepkommen en schik er de warme schorseneren in, overgiet de schorseneren telkens met wat losgeklopte mascarpone en druppel wat olijfolie in de soep. Werk af met wat geritste verse tijm en dien meteen op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door mieke.gans op 12 november 2011 om 00u54

heel lekker,

Hoeveel sterren geef jij dit recept?