Champignon-roomsoep met kipreepjes en kaascroutons

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Omdat je deze maand waarschijnlijk al genoeg tijd in de keuken gaat doorbrengen, koesteren we in december des te meer onze makkelijke maandagen! Vandaag een maaltijdsoep met champignons. Gebruik kant-en-klare bouillon, zonder kunstmatige kleur- en geurstoffen, en gebruik die als basis voor een gebonden romige soep met als extra vulling gerookte kipreepjes en krokante kaascroutons.
  2. 2
  3. Bereiding
  4. Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin het uitje met de knoflook en voeg na 2 minuten de champignons toe. Bak de champignons bruin en voeg de bloem toe. Laat de bloem op laag vuur even gaar worden, en voeg dan al roerend de bouillon en 3 potten water toe. Laat 10 minuten zachtjes koken
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Meng de room met de eierdooier en een paar druppels citroensap en roer dit langzaam door de soep. Voeg de kipreepjes toe. Laat de soep niet meer koken en breng op smaak.
  7. Rooster de boterhammen, strooi de kaas eroverheen en laat de kaas smelten in de oven. Snijd de boterhammen in repen of in blokjes. Schep de soep in kommen of borden, bestrooi met de peterselie en strooi er wat kaascroutons in.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?