Champagnemousse met granaatappel

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Splits de eieren en zet het eiwit in de koelkast.
  3. Klop de dooiers met de suiker wit 'en ruban'.
  4. Roer beetje bij de beetje de champagne door de eidooiercrème.
  5. Druk de gelatineblaadjes goed uit en smelt ze in een steelpannetje op een heel laag vuur, eens gesmolten neem dan het pannetje meteen van het vuur.
  6. Roer 2 tot 4 el champagnecrème door de gelatine, meng er vervolgens de rest onder.
  7. Zet dit mengsel koud weg tot het gaat geleren (ongeveer 20 à 30 min.).
  8. Klop het eiwit en ook de slagroom stijf.
  9. Spatel voorzichtig de slagroom door de champagnecrème en daarna het eiwit.
  10. Zet de mousse afgedekt in de koelkast, minstens 30 minuten.
  11. Halveer de granaatappel en klop met een lepel enkele keren op de schil zodat de pitjes loskomen en eruit vallen.
  12. Maak met 2 eetlepels quenelles van de champagnemousse en leg deze op 4 dessertschaaltjes, zet de schaaltjes ongeveer 2 uur in de koelkast.
  13. Strooi net voor het serveren de granaatappelpitjes over de mousse.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?