Ingrediënten voor 4 personen
- 6 blaadjes gelatine
- 4 eieren
- 75 gr suiker
- 200 ml champagne
- 150 ml slagroom
- 1 granaatappel
Bereidingswijze
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Splits de eieren en zet het eiwit in de koelkast.
- Klop de dooiers met de suiker wit 'en ruban'.
- Roer beetje bij de beetje de champagne door de eidooiercrème.
- Druk de gelatineblaadjes goed uit en smelt ze in een steelpannetje op een heel laag vuur, eens gesmolten neem dan het pannetje meteen van het vuur.
- Roer 2 tot 4 el champagnecrème door de gelatine, meng er vervolgens de rest onder.
- Zet dit mengsel koud weg tot het gaat geleren (ongeveer 20 à 30 min.).
- Klop het eiwit en ook de slagroom stijf.
- Spatel voorzichtig de slagroom door de champagnecrème en daarna het eiwit.
- Zet de mousse afgedekt in de koelkast, minstens 30 minuten.
- Halveer de granaatappel en klop met een lepel enkele keren op de schil zodat de pitjes loskomen en eruit vallen.
- Maak met 2 eetlepels quenelles van de champagnemousse en leg deze op 4 dessertschaaltjes, zet de schaaltjes ongeveer 2 uur in de koelkast.
- Strooi net voor het serveren de granaatappelpitjes over de mousse.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?