Champagne sorbet

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 1 limoen
  3. 2 dl mineraal water zonder prik
  4. 75 gr suiker
  5. 2 dl champagne demi sec
  6. 1 takje munt
  7. diepvriesdoos
  8. Bereidingswijze:
  9. Limoen goed schoonboenen. Rasp de schil eraf en pers de limoen uit.
  10. Mineraalwater met de suiker aan de kook brengen. Al roerend de suiker oplossen en 1 minuut laten koken. Haal het mengsel van het vuur en meng er 1 el limoensap en de limoenrasp erdoor. Af laten koelen. Champagne erbij schenken. Overgieten in de diepvriesdoos. In de diepvries in ca 6 uur laten bevriezen. Elk uur het ijs met een vork doorroeren. 10 minuten voor gebruik het ijs uit de vriezer nemen. Takjes munt in 4
  11. toefjes verdelen, glazen volscheppen met ijs en garneren met de munt.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?