Célestiaanse Lasagna

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Om te beginnen snijden we alle groentjes in stukjes, die we daarna gaan aanstoven met wat boter. We beginnen met de worteltjes, de ui, de paprika en de selder. We laten ze 20 minuutjes rustig stoven.
  2. Terwijl de groentjes hun werk doen bakken we het gehakt aan. Dit tot alles goed doorbakken is.
  3. Nadat we getest hebben of de groentjes gaar zijn, voegen we er de tomaten en tomatensaus bij. Dit laten we nog een 5 à 10 minuten verder pruttelen. Hierna nemen we de mixer en mixen de saus fijn naar eigen keuze. Dan mengen we het gehakt in de saus en kruiden ze met wat peper, zout, en kruiden naar keuze. We zetten ze even opzij om de bechamelsaus te maken.
  4. We laten eerst een grote klont boter smelten. Als die gesmolten is nemen we de pan van het vuur en gaan we 2 lepels bloem bijvoegen. We roeren goed om brokken te vermijden. Daarna zetten we het pannetje terug op het vuur en voegen we er melk aan toe, naargelang de dikte van de saus. Hierna nog wat afkruiden met nootmuskaat, peper en zout.
  5. We nemen een (grote, diepe)ovenschotel en bedekken de bodem volledig met lasagnevellen. Daarna een laag saus, en daarna weer lasagnevellen. Ga zo door tot je de gewenste dikte bereikt. Het kan zelfs nuttig zijn om een 2e schotel te nemen. Je eindigt met een laag lasagnevellen waarop je de bechamelsaus giet en die bestrooit met een dikke laag geraspte kaas.
  6. Je oven is ondertussen voorverwarmd op 180 graden. Hier in mag de lasagne een halfuurtje rusten. Na een halfuurtje zet je de oven op grill, om een heerlijk, krokant korstje te verkrijgen.
  7. Smakelijk!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?