Recept 55***** (1 stem)

Cassata met noten en gekonfijt fruit en elixir d’Anvers

Dit is een recept van

tijd
0 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de honing karameliseren in een pan met antikleeflaag, voeg de noten toe en laat ze verder karameliseren. Stort uit op een vel bakpapier en laat afkoelen.
  2. Hak de noten middelgrof.
  3. Bereid de sabayon. Meng de eierdooiers met de suiker, witte wijn en de Elixir d’Anvers en klop dit mengsel schuimig in een ruime steelpan. Zet de steelpan op een laag vuurtje en klop dit mengsel met een garde in een achtvorm tot een stevig schuim. Neem van het vuur en klop verder tot het mengsel bijna koud is. Een langere bereiding maar veiliger is het mengsel opkloppen in een warmwaterbad (au bain-marie).
  4. Klop de slagroom op met de bloemsuiker tot er zich stijve pieken vormen en vouw die voorzichtig onder de afgekoelde sabayon.
  5. Voeg het gekonfijt fruit en de gehakte noten toe. Giet de bereiding in een diepvriesbestendige kom en plaats het voor minstens 6 uur in de diepvries.
  6. Houd de kom omgekeerd onder warm water om de cassata te ontvormen en verdeel de cassata in porties.
  7. Schik op de borden, bestrooi met wat bloemsuiker en dien op!

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door jenny100 op 07 juni 2017 om 22u57

Denk je dit moet proeven en genieten met je ogen dicht. jenny

Gepost door Solo op 09 juni 2017 om 13u54

Dag Jenny, inderdaad! Wat een heerlijke dessert! We zijn blij dat je er zo van genoten hebt. Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie