Casarecce met zwaardvis

Ingrediënten voor 4 personen

  • 320 gr casarecce (handgemaakte pasta (Delhaize)
  • 150 gr zwaardvis, in blokjes
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 ei
  • 20 gr geraspte pecorino
  • 10 gr gemalen pistachenoten
  • platte peterselie
  • olijolie
  • 4 kl ansjoviseitjes
  • peper&zout (pezo)

Bereidingswijze

  1. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de zwaardvisblokjes kort aan, kruid met pezo.
  2. Blus met de witte wijn en voeg een beetje platte peterselie toe.
  3. Kook in ruim gezouten water de casarecce al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar houd wat kookvocht apart.
  4. Doe de pasta bij de zwaardvis en voeg een beetje kookvocht toe.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg nu het eitje in zijn geheel toe, meng goed.
  6. Serveer in grote diepe warme borden, leg er een lepeltje ansjoviseitjes op en versier met gemalen pistachenoten.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?