Ingrediënten voor 4 personen
- 320 gr casarecce (handgemaakte pasta (Delhaize)
- 150 gr zwaardvis, in blokjes
- 10 cl droge witte wijn
- 1 ei
- 20 gr geraspte pecorino
- 10 gr gemalen pistachenoten
- platte peterselie
- olijolie
- 4 kl ansjoviseitjes
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de zwaardvisblokjes kort aan, kruid met pezo.
- Blus met de witte wijn en voeg een beetje platte peterselie toe.
- Kook in ruim gezouten water de casarecce al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af maar houd wat kookvocht apart.
- Doe de pasta bij de zwaardvis en voeg een beetje kookvocht toe.
- Haal de pan van het vuur en voeg nu het eitje in zijn geheel toe, meng goed.
- Serveer in grote diepe warme borden, leg er een lepeltje ansjoviseitjes op en versier met gemalen pistachenoten.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?