use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Carpaccio van sint-jakobsschelpen en kreukels in vinaigrette

Carpaccio van sint-jakobsschelpen en kreukels in vinaigrette

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g kreukels (gepeld)
  • grof zeezout
  • peper
  • 4 eetlepels Bertolli extra vergine
  • 16 sint-jakobsschelpen
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • 8 fijne sneetjes geroosterd brood

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Voor de vinaigrette: meng de olie en de azijn en kruid met peper en zout.
  2. Leg de rauwe sint-jakobsschelpen in een plasticfolie die op voorhand met olijfolie werd ingesmeerd.
  3. Plooi de plasticfolie dubbel en plet het geheel tot een carpaccio met behulp van een plat voorwerp (de bodem van een pan bijvoorbeeld), door kleine klopjes te geven. Schik de carpaccio vervolgens op het bord.
  4. Smeer de carpaccio met behulp van een penseeltje in met de vinaigrette.
  5. Wacht nog ten minste 10 minuten alvorens op te dienen.
  6. Werk verder af met grof zeezout en peper.
  7. Schik vervolgens ook de kreukels op het bord.
  8. Dien op met dunne sneetjes brood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.