Carpaccio van rode biet

Al eens een carpaccio van vergeten groenten gemaakt? Deze carpaccio van rode biet smaakt superzoet en is een verrassende variant op de klassieke carpaccio.

Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

  1. Dit licht , vegetarisch voorgerechtje oogt zeer mooi qua kleur en is erg lekker. Schaaf de bietjes in flinterdunne plakjes op de mandoline ( je kunt er bijna doorheen kijken) .
  2. Leg de plakjes op een bordje en verdeel en verkruimel er de verse geitenkaas over. Maal er een weinig peper over.
  3. Leg her en der een blaadje rucola over het geheel.
  4. Verwarm 4 volle eetlepels frambozenjam in een pannetje . De jam zal "smelten" en dienen als saus. Giet de saus over het geheel.
  5. Verkruimel de walnoten over de carpaccio en serveer direct.

Tip

Wanneer je een vergeten groente als rode biet verkeerd bereidt, kan de groente een beetje naar aarde smaken. Gebruik gerust voorgekookte bieten (of bieten uit een pot of blik) voor je carpaccio van rode biet.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 25 december 2016 om 18u27

Zeer naar tevredenheid van onze gasten. Mmmm de zoute toets van de geitenkaas met het zoete van de frambozensaus smaakte voortreffelijk.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?