Recept 55***** (1 stem)

Carpaccio van rode biet

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Dit licht , vegetarisch voorgerechtje oogt zeer mooi qua kleur en is erg lekker. Schaaf de bietjes in flinterdunne plakjes op de mandoline ( je kunt er bijna doorheen kijken) .
  2. Leg de plakjes op een bordje en verdeel en verkruimel er de verse geitenkaas over. Maal er een weinig peper over.
  3. Leg her en der een blaadje rucola over het geheel.
  4. Verwarm 4 volle eetlepels frambozenjam in een pannetje . De jam zal "smelten" en dienen als saus. Giet de saus over het geheel.
  5. Verkruimel de walnoten over de carpaccio en serveer direct.

Bron: Eigen recept en foto ( naar idee van Ohmyfoodness)

Tip

Om de bietjes te schaven en op de bordjes te "draperen " gebruik ik plastic zakjes om mijn handen te beschermen tegen de hardnekkige rode kleurstof van de bietjes.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Love to Cook op 25 december 2016 om 18u27

Zeer naar tevredenheid van onze gasten. Mmmm de zoute toets van de geitenkaas met het zoete van de frambozensaus smaakte voortreffelijk.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?