Carpaccio van kalfsbiefstuk

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 300 g kalfskogelbiefstuk
  3. 250 g groen boontjes
  4. 250 g gemengde paddestoelen, bijv. oesterzwammen, kastanjechampignons
  5. 4 eetlepels olie
  6. 2 teentjes knoflook
  7. 1 eetlepel balsamico-azijn
  8. Zout
  9. Peper
  10. Bereiding:
  11. 2 eetlepels olie verhitten
  12. Vlees op hoog vuur in ca. 6 minuten rondom bruin bakken
  13. Ca. 1 uur laten afkoelen, dan ca. 2 uur in diepvriezer leggen
  14. Uit vriezer in plakjes snijden
  15. Over 4 borden verdelen
  16. In ruim kokend water met zoutde groene boontjes verts 3-5 minuten koken
  17. Onder koud water afspoelen en laten uitlekken
  18. Paddestoelen in reepjes snijden
  19. In ruime koekepan rest van olie verhitten
  20. Knoflook erboven uitpersen
  21. Paddestoelen erbij doen en 5-10 minuten bakken tot vocht verdampt is
  22. Azijn toevoegen, even laten verdampen
  23. Op smaak brengen met zout en peper
  24. Saus over vlees schenken

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?