Recept 05 (0 stemmen)

Carpaccio van gegrilde courgette met spekjes en sinaasappeldressing

Dit is een recept van

tijd
25 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was de sinaasappels met warm water. Rasp de schil van 1 sinaasappel boven een klein schaaltje. Pers de sinaasappels uit. Meng voor de dressing in het schaaltje de sinaasappelrasp, 6 el sinaasappelsap, de mosterd, een snufje zout, wat peper en 4 el slaolie.
  2. Breng 200 ml sinaasappelsap (eventueel aangelengd met water) met de inhoud van het zakje Soup Idee Tomaten al roerende tegen de kook aan en laat de dikke massa 2 min. pruttelen. Goed laten afkoelen, geregeld roeren.
  3. Pel en snijd de uitjes in smalle ringen. Snijd de courgette in dunne plakjes (ca. 2 mm). Bestrijk ze samen met de uienringen met een klein beetje olie en grill ze in 4-5 porties (op een hete grillplaat, droge grillpan of koekenpan) in een paar min. om en om bruin. Leg ze op een bord, schep de dressing erover en laat ze afkoelen.
  4. Grill de plakjes ontbijtspek bruin en knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken en breek ze in kleine stukjes.
  5. Doe de verse roomkaas in een schaaltje en klop het koude sinaasappel-tomaatmengsel er in 3 delen door (eerst een grote schep en dan na elkaar nog twee scheppen). Bewaar tot gebruik in de koelkast.
  6. Schep de mousse in 4 kleine hoge glaasjes of schaaltjes en zet ze op 4 grote borden. Leg de courgette met uienringen eromheen, bestrooi met de spekjes en eventueel peterselie of bieslook.
Tip

De courgette kan worden vervangen door aubergine. In plaats van verse sinaasappels kun je kant-en-klaar geperst sinaasappelsap gebruiken. De geraspte sinaasappelschil kan je dan weglaten.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie