Carpaccio van appeltjes met verloren brood en vanille-ijs

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 Stuks Kleine appelen (appel)
  • 250 Ml Water (Appel)
  • 100 Gr Suiker. (Appel)
  • 1 Maal Citroensap. (Appel)
  • 1 Stuk Appel en peer. (Fruitsla)
  • 1 Maal Citroensap. (Fruitsla)
  • 2 Lp Bruine suiker. (Fruitsla)
  • 50 Gr Rozijnen. (Fruitsla)
  • 2 Lp Bruine rum. (Fruitsla)
  • 4 Sneden Rozijnen brood. (Brood)
  • 1 Ei. (Brood)
  • 1/2 Dl Melk. (Brood)
  • 1 Lp Bruine suiker. (Brood)
  • Boter. (Brood)
  • 1 Bladerdeeg (Afwerking)
  • 1 Losgeklopt ei. (Afwerking)
  • Grove suiker. (Afwerking)
  • 4 Bollen ijs. (Afwerking)
  • 4 Muntblaadjes. (Afwerking)

Bereidingswijze

  1. Appel . Schil de 4 appels in zeer dunne schijfjes . Maak siroop , 250 Ml water , 100 Gr suiker , citroensap en . Pocheer de appels in het vocht en leg ze dakpansgewijs op de borden . Trek strepen over de appel met de karamelsaus .
  2. Fruitsla . Snij de appel en de peer in brunoise en besprenkel met citroensap . Doe er suiker , rum en rozijnen bij .
  3. Verloren brood . Klop het ei los met suiker en melk erin . Steek met een ring rondjes uit het rozijnen brood en laat even weken in het mengsel . Bak het brood in wat boter .
  4. Stokje bladerdeeg . Snij strookjes uit het vel bladerdeeg . Draai het op en leg ze op een bakplaat . Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi met suiker . Bak ze in de oven tot ze Krokant zijn op 200°.
  5. Afwerking . Plaats een ring op de appeltjes en doe er de fruitsla op (niet te dik) . Haal ring weg en leg er verloren brood op . Leg er een bol ijs op . Werk af met bladerdeeg stokje en munt blaadje .

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?