CARPACCIO DE BUEY CON QUESO CURADO DE OVEJA , ALCAPARRAS Y MOJO VERDE

0 (0)
45 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

  • 90 gr/pers runderfilet
  • 100 gr queso curado de oveja
  • 1 citroen
  • 4 koffielepels kappertjes
  • 6 soeplepels fijne olijfolie
  • 2 koffielepels groene mojo (Canarische groene saus)

Bereidingswijze

  1. Snij de licht bevroren runderfilet heel dun (met de snijmachine of vragen aan uw slager)en schik deze op een gekoeld bord.
  2. Werk af met de olijfolie, groffe peper, grof zeezout en de geschaafde kaas.
  3. Dresseer er ook wat sla bij en eventueel een notenmix.
  4. Schik de kappertjes, de citroen en de mojo in aparte potjes.
  5. Lekker met een frisse rosé!!
  6. (mojo verde is een typische Canarische saus,die ik zo als volgt maak: kleine bol knoflook, 1 grote groene paprika, halve bundel koriander, halve bundel peterselie, 2dl witte wijnazijn, 3 dl olijfolie, beetje komijn en een koffielepel zeezout. Pel de look, reinig de paprika en snij in stukken, pluk de blaadjes peterselie en koriander, doe deze tezamen met het zout, komijn en wijnazijn in de keukenrobot (origineel in de vijzel). Maal zeer fijn en dan op een zeer lage stand de olijfolie erbij voegen en afkruiden. Best een dag op voorhand maken!!)

Advertentie

Reacties (1)

Gepost door Monique_14 op 13 maart 2012 om 15u47

Dat zal wel lekker zijn maar men moet zeker in Spanje wonen om de ingrediënten te vinden!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?