Carottine van garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 2 wortelen, 1 middelgrote ui, 1 vleestomaat, 1 liter visbouillon, 1,5 dl room, tabasco, 4 peultjes, 100 gr gepelde Noorse garnalen.
  2. Bereiding: Maak de wortelen en de ui schoon. Snij ze fijn. Dompel de tomaat een paar seconden in kokend water, verfris ze en snij in partjes en verwijder de pitjes. Snij het vruchtvlees dan in stukken. Stoof de groenten even aan en doe er dan 20 druppels tabasco, de room en de visbouillon bij. Laat alles zachtjes gaar stoven.
  3. Trek de vezel aan de zijkanten van de peultjes weg en snipper de peultjes in fijne reepjes. Mix de soep fijn. Breng op smaak.
  4. Verdeel de soep in voorverwarmde borden met het garnituur van garnalen en erwtjes. Schenk er eventueel een borrelglaasje jenever bij.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?