Recept 05 (0 stemmen)

Caribische staartvis

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vis

tijd
40 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Week de rozijnen in de rum.
  2. 2.Snij de tomaten lichtjes in, dompel ze 30 seconden in kokend water, laat ze uitlekken en pel ze.
  3. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes.
  4. 4.Fruit de fijngesnipperde sjalotten 5 min. op een zacht vuur in een steelpan met de olijfolie.
  5. 5.Voeg dan de tomatenblokjes en het kruidentuiltje toe.
  6. Kruid met peper en zout en laat 20 min. heel zacht sudderen.
  7. 7.Verwarm de boter in een braadpan en bak er de stukken staartvis in bruin op een vrij hoog vuur.
  8. 8.Overgiet met de rum en de rozijnen, laat 30 seconden inkoken, voeg dan de saus toe.
  9. 9.Kruid met een beetje cayennepeper, laat nog 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  10. 10.Bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer meteen.
  11. 11.Geef er met saffraan bereide rijst bij.
  12. Kooktip
  13. Je kan de saus binden met wat kokosmelk, vervang in dit geval het kruidentuiltje door verse koriander.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?