Caprese salade met ansjovis
De klassieke Caprese salade krijgt hier een vleugje Niçoise. En dat maakt meer verschil dan je denkt...
15 min
Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingswijze
- Snij de mozzarella en tomaten in schijfjes en hak de basilicum fijn.
- Wissel op een bord de schijfjes tomaat en mozzarella met elkaar af en zorg ervoor dat ze elkaar een beetje overlappen.
- Halveer de ansjovisfilets (in de lengte) en schik ze bovenop de tomaten en mozzarella.
- In een kommetje meng je de Extra Vergine olijfolie met de basilicum en gehakte knoflook en kruid je dit met een snuifje zout. Giet over de mozzarella en tomaten.
- Dien dit gerecht op met ciabatta.
Tip
Tip van de chef: Je kunt bij deze Caprese salade ook wat raketsla (rucola) en/of zwarte olijven serveren.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?