Ingrediënten voor 6 personen

Bereidingswijze

 1. Mix 2 bollen buffelmozzarella met 2,5 dl slagroom in een blender of met een staafmixer. De consistentie moet gelijk zijn aan die van sorbetijs. Giet de mozzarellacrème in glaasjes en zet in de koelkast. Snijd rijpe tomaten in fijne blokjes en kruid met peper en zout, leg een laagje tomaat op de mozzarella. Maak af met basilicumcress en een paar druppels basilicum-olie.
 2. Tip: Maak de mozzarellacrème ruim van te voren zodat deze op kan stijven, maar haal ‘m wel een kwartier van te voren uit de koelkast.
 3. Cheat: Gebruik de kleinste blaadjes basilicum van een plantje in plaats van de cress of gebruik zongedroogde tomaatjes in plaats van een zoektocht naar de perfecte rijpe tomaten te starten.
 4. Wijntip van Mr. Vino: deze Italiaanse salade met mozzarella past het beste bij een licht rode italiaanse wijn of een eenvoudige beaujolais (wel licht koelen).Culy.nl
 5. ***Smaak en toepassing
 6. Basil Cress is een krachtige, frisse basilicum cress met milde kruidnagel tonen. Door het jonge blad is de cress in zijn geheel te gebruiken. De smaak van Basil Cress komt het beste tot zijn recht in combinatie met kalf, lam of kip. Maar mediterraans in salades, vruchtgroenten of in combinatie met vegetarische gerechten is de cress onmiskenbaar. Krachtige eigenschap van Basil Cress is dat je deze kunt verwarmen zonder dat de cress-smaak verliest.
 7. Oorsprong
 8. Basilicum is een kruid dat wereldwijd wordt gebruikt. De meeste leggen meteen de link met de Italiaanse en Mediterrane keuken. Dat basilicum ook heel veel gebruikt wordt in de Indonesische en Thaise keuken is minder bekend. In India is basilicum een heilig kruid en wordt het geofferd voor de Hindoegoden.
 9. Beschikbaarheid en houdbaarheid
 10. Basil Cress is jaarrond verkrijgbaar en kan tot zeven dagen bewaard worden tussen 12°C en 16°C. Bewaar Basil Cress nooit te koud. Deze plant kan absoluut niet tegen een temperatuur onder de 8°C.
 11. Geproduceerd in een maatschappelijk verantwoorde teelt, voldoet Basil Cress aan de hygiënische normen in de keuken. U kunt dit product direct gebruiken, want het wordt schoon en hygiënisch geteeld.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?