Recept 55***** (1 stem)

Caprese eitje uit de oven heerlijk als lunch

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

BLIJ MET EI

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de tomaten in dunne plakjes en verdeel de helft over de bodem van de glaasjes.
  3. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en de blaadjes basilicum in stukjes, doe van beide de helft op de tomaten.
  4. Schep een eetlepel crème fraîche per glaasje en strooi beetje peper en zout erop.
  5. Breek boven ieder glaasje één ei.
  6. Leg hierop voorzichtig de rest van de tomaat, mozzarella en basilicum en strooi als laatste nog wat peper en zout erop. Plaats de glaasjes in het midden van de oven laat in zo’n 15 minuten het ei stollen.
  7. Afhankelijk van de dikte van het glas of potje kan dit ook wat langer of korter duren.
  8. Hou ze dus even in de gaten de laatste minuten.
  9. Serveer het gerechtje direct, lekker met geroosterd brood erbij.
  10. Apart en lekker lunch gerechtje.
  11. Serveer met geroosterd brood.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Zelbie op 22 juni 2013 om 14u59

Dit was heel lekker, heb ipv room Philadelphia light gebruikt.

Gepost door Love to Cook op 23 juni 2013 om 16u06

Goed idee, Zelbie en bovendien nog slanker ook. Bedankt voor je tip.Groetjes Love to Cook

Hoeveel sterren geef jij dit recept?