Recept 45**** (1 stem)

Cappuccinomousse

Dit is een recept van

tijd
25 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Week de gelatineblaadjes in een bord koud water. Breng de melk voorzichtig aan de kook. Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met de suiker en klop verder tot een lichtgeel mengsel. Giet de melk van het vuur op het ei-suikermengsel. Verwarm op een zacht vuurtje terwijl u roert met een houten lepel tot de crème indikt. Voeg van het vuur de uitgeknepen gelatineblaadjes toe en meng tot ze opgelost zijn. Voeg de koffie toe. Laat afkoelen en roer af en toe om. Klop de eiwitten met een snuifje zout tot een stevige sneeuw. Spatel voorzichtig onder de koffiecrème, zonder te roeren. Giet de mousse in individuele kommetjes, dek af met huishoudfolie en zet een nacht in de koelkast. Klop vlak voor het opdienen de room lichtjes op met de bloemsuiker. Bedek elke coupe met een wolkje room en bestrooi met cacaopoeder. Smakelijk.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Roland2303 op 12 januari 2012 om 20u28

Mijn recept wijzigen bij "Cappuccinomousse", lukt niet. Wat doe ik fout? Alvast bedankt. Roland

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie