Ingrediënten voor 8 personen
-
200 g Solo patisserie
- 60 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 160 g rietsuiker
- 60 g cacaopoeder
- 1 snuifje zout
- 4 eieren
- 200 g pure chocolade of chocoladedruppels
- 30 ml straffe koffie
- 10 g oploskoffie
- 100 g pecannoten
- 3 eiwitten
- 140 g kristalsuiker
- 60 g kristalsuiker
- 35 g water
- mengeling rood fruit
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier.
- Smelt de Solo op een zacht vuur (of op lage stand in de microgolfoven) en laat afkoelen.
- Zeef de bloem en het bakpoeder in een grote kom en meng met de rietsuiker, het cacaopoeder, de oploskoffie en het zout.
- Klop de eieren los met de gesmolten Solo en de straffe koffie. Spatel ze door het bloemmengsel.
- Verbrokkel de chocolade en de pecannoten over het deeg meng even onder het deeg. Doe het geheel in de bakvorm.
- Zet de brownies 35-40 minuten in de oven. Belangrijk is dat de brownies zacht en smeuig blijven binnenin. Laat afkoelen in de bakvorm..
- Doe de eiwitten in de kom van de mixer.
- Het water en de 140g suiker doe je in een kookpotje en verwarm je op een middelhoog vuur.
- Met een suikerthermometer laat je de suikersiroop koken tot 118°C.
- Klop ondertussen het eiwit in een keukenrobot op tot een schuimige massa en voeg er geleidelijk de 60g suiker aan toe.
- Klop de eiwitten tot ze in mooie pieken blijven staan.
- Vanaf het moment dat de suikersiroop 118°C heeft bereikt, haal je de kom van het vuur en giet je de siroop (terwijl de mixer zacht blijft draaien) bij de eiwitten.
- Eens alle suiker toegevoegd is, verhoog je de draaisnelheid en klop je verder koud tot de merengue glanzend is en in mooie pieken blijft staan.
- Smeer de afgekoelde meringue italienne speels over de afgekoelde brownie.
- Versier met rood fruit.
Tip
Werk eventueel nog af met gedroogde meringues.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?