Cappellini met parelhoen, comtékaas, droge worst en prei

Ingrediënten voor 1 personen

Bereidingswijze

 1. Snij de donkergroene bladeren van de preistengels af en snij de stengels vervolgens in fijne ringen. Spoel ze grondig in een ruime schaal met koud water en laat de prei goed uitlekken.
 2. Snij de comtékaas in kleine blokjes.
 3. Snipper het knoflookteentje fijn en stoof de knoflook lichtjes aan in een beetje Solo Vloeibaar. Voeg de melk toe en breng tot tegen het kookpunt aan. Neem van het vuur en voeg de helft van de comtékaas toe aan de warme melk. Dek af met huishoudfolie.
 4. Maak de parelhoenfilets schoon en kruid ze lichtjes met peper en zout. Verhit een beetje Solo Vloeibaar in een pan en braad de filets mooi aan met de velkant eerst. Draai ze om en laat ze heel rustig op een laag vuurtje verder garen.
 5. Verhit de Solo Vloeibaar in een pan en bak de preiringen goudbruin. Kruid met peper, zout en wat versgeraspte nootmuskaat.
 6. Pluk de blaadjes van 2 oreganotakjes
 7. Snij de coppa in stukjes.
 8. Kook de cappellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
 9. Meng wat olijfolie onder de pasta en meng vervolgens de kaasmelk, de prei en de helft van de coppa eronder. Draai de pasta op een grote vork en schik de pasta telkens in het midden van het bord. Verdeel de rest van de coppa en de comtékaas erover.
 10. Snij de parelhoenfilets in plakjes en schik ze bovenop de pasta.
 11. Werk af met een takje oregano en dien op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?