Recept 05 (0 stemmen)

Capellini met scampi's in tomatensaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Vis

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. voorbereiding
  2. (ontdooitijd + 10 min.)
  3. - Pel de scampi’s (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt.
  4. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
  5. - Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij fijn.
  6. Bereiding
  7. (± 25 min.)
  8. Meng de scampi’s met 2 eetl. olijfolie, 2/3 van het fijngesnipperde knoflook en het fijngesneden rode pepertje.
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en de rest van het knoflook glazig. Voeg de tomatenstukjes en de rietsuiker toe. Meng alles goed en laat 15 min. sudderen.
  10. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou wat kookvocht opzij.
  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi’s max. 2 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  12. Voeg de scampi’s toe aan de tomatensaus en laat 2 min. sudderen. Voeg ook 4 à 5 eetl. van het kookvocht van de pasta toe en meng er de pasta onder. Breng indien nodig verder op smaak.
  13. Afwerking
  14. Bestrooi met basilicum.
  15. Tip
  16. Voor de liefhebbers: garneer de pastaschotel met geraspte parmezaan of pecorino.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie