Cantuccini ijs

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 literbak vanille roomijs
  • 1 pak cantuccinikoekjes
  • 1 flesje chocoladesaus ( vruchtjes optie)

Bereidingswijze

  1. Als je gasten hebt en geen zin hebt in een uitgebreid dessert, dan is dit nagerecht vast en zeker een uitkomst.
  2. Het is namelijk erg lekker , apart en toch zó gemakkelijk om te maken.
  3. En ......Het geheel klinkt veel indrukwekkender dan het in feite is.
  4. Laat je verrassen en je gasten ook !
  5. Neem een bak roomijs van goede kwaliteit uit je vriezer en laat het in ca 20 minuten wat zachter worden.
  6. Ondertussen doe je koekjes in een plasticzak( hou 4 koekjes apart voor de garnering )en verkruimel ze in grove stukjes met een deegroller.
  7. Spatel de koekkruimels dan door het zacht geworden ijs en zet het een uurtje terug in de vriezer.De koekkruimels blijven licht knapperig.
  8. Serveer 1 of 2 bolletjes ijs p.p op een leuk bordje en decoreer met wat sliertjes chocoladesaus en/of wat vruchtjes naar keuze en een cantuccinikoekje.Eventueel serveer je er voor de volwassenen een glaasje amaretto bij.
  9. En ... voilà je hebt Italiaans cantuccini ijs.
  10. Gemakkelijk en toch bijzonder.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Love to Cook op 02 december 2012 om 21u55

Vanavond dit dessert weer eens gemaakt. Heerlijk. Voor de volwassenen met een klein scheutje amaretto of advocaat naar keuze en voor de kinders een scheutje chocolade saus,

Gepost door Monique_14 op 02 december 2012 om 23u33

dit kan niet anders als héééééél lekker zijn en zo eenvoudig te maken!

Gepost door Love to Cook op 03 december 2012 om 00u26

Inderdaad Monique.... en ook nog zelf bedacht. Ik heb het nog niet geprobeerd met andere koekjes, zoals speculaas e.d, maar dat moet ook mogenlijk zijn, denk ik.

Gepost door Monique_14 op 25 december 2012 om 21u34

Nu met de eindejaarsperiode zie ik overal die cantuccinikoekjes, het is de bedoeling dat je ze in amaretto dopt of nog beter......in champagne.

Gepost door Love to Cook op 25 december 2012 om 23u18

Hallo Monique, Het lijkt me een goed idee om de stukjes amarettikoekjes even te laten weken in wat amaretto, alvorens ze weer aan het licht gesmolten ijs toe te voegen. Dat ga ik zeer zeker nog eens proberen. Groetjes Love

Hoeveel sterren geef jij dit recept?