cantucci

Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 50 gram amandelen
  • 1/2 geraspte citroenschil

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los met de suiker en voeg de andere ingrediënten toe, kneed ze goed door elkaar. Vorm een lange rol en bak deze op 180 graden gedurende 25 minuten. Laat de rol afkeoelen en snijd hem in plakjes. Bak de plakjes 10 minuten aan elke kant op 150 graden.Cantucci komen uit Prato, in Toscane, Italië. Oorspronkelijk werden ze met amandelen gemaakt, maar het kan ook met citroen, anijs of amaretto. Ze worden dubbel gebakken om de houdbaarheid te verhogen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door brubru op 25 september 2010 om 09u27

Uitstekend.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?