Cantharelsouffleetjes met hazelnoten

0 (0)
35 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd het sjalotje en de knoflook fijn. Hak de hazelnoten fijn. Maak de cantharellen schoon. Houd kleintjes heel en snijd de grote in stukjes.
  2. Verhit 2 el margarine en bak hier het sjalotje gedurende 1 minuut in. Voeg de cantharellen, de knoflook en de tijm toe en bak 3 minuten op een hoog vuur tot het vocht is verdampt.
  3. Voeg naar smaak peper en zout toe. Roer de hazelnoten door de paddenstoelen en schep het mengsel in de souffléschaaltjes.
  4. Scheid de eieren. Klop de eierdooiers los en roer ze door de pepersaus.
  5. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de eiwitten met de maïzena in een schone vetvrije schaal met een garde of elektrische mixer heel stijf.
  6. Spatel eerst 1/3 deel van het eiwit door het sausmengsel en spatel vervolgens de rest er voorzichtig door. Niet te lang mengen want dan gaat de lucht eruit.
  7. Schep het mengsel op de paddenstoelen in de souffléschaaltjes. Bak de souffleetjes gedurende 20-25 minutenen in de hete oven tot ze mooi gerezen en bovenaan licht bruin zijn . Doe de ovendeur niet ondertussen niet open want dan storten de souffleetjes in.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?