Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g witte visfilet
- 8 grote garnalen
- 1 eiwit
- 100 ml room
- enkele verse dragonblaadjes
- 100 g zongedroogde tomaten
- grote lasagnebladen (of gedroogde canneloni)
- 1 bosje jonge wortelen
- 250 g fijne groene boontjes
- 1 venkel
- 1 prei
- 2 tomaten
-
200 ml Solo Crèmefine Licht
- 1 glas witte wijn
- 200 ml visfumet (=rijkelijk geparfumeerde bouillon)
- 2 sjalotten
- peper en zout
- Solo
Bereidingswijze
- Houd per persoon 1 visfilet apart
- Hak de gepelde garnalen grof.
- Mix de vis samen met het eiwit, de room, wat peper en zout, dragon en de zongedroogde tomaten glad.
- Meng met de garnalen en laat het geheel (= de vulling) even rusten in de koelkast.
- Snijd fijne preistroken (groen gedeelte)en blancheer ze kort.
- Kook de lasagne bijna al dente en laat op een keukenhanddoek uitlekken.
- Leg op ieder een beetje vulling en rol op.
- Bind de cannelonirolletjes dicht met de geblancheerde preislierten.
- Stoom de rolletjes in een bodempje kokend water.
- Vouw de achtergehouden visfilets dubbel en kruid ze met peper en zout; bak ze kort voor het opdienen in wat hete Solo.
- Snijd de worteltjes, de boontjes en de venkel in julienne en stoof ze kort aan in Solo.
- Pel en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes.
- Snipper de sjalotten fijn en laat ze met de witte wijn even opkoken.
- Voeg de visfumet en de Solo Crèmefine Licht toe.
- Laat inkoken tot sausdikte.
- Giet voor het dresseren de saus in de blender en mix de saus, samen met een klontje Solo, tot een schuimig geheel.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?