Canneloni gevuld met kip, fijne groentjes en een pittig tomatensausje met spinazie

20 (20)
40 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. • Maak de kipfilets schoon en snij ze in kleine stukjes. Maal ze zeer fi jn in een cutter. Doe er peper en zout, de overgebleven eiwitten en op het einde de room bij. Voeg bij dit mengsel de fijngesneden venkel en wortel. • Vul de canneloni en stoom ze gaar. • Snij de sjalotten fijn voor de saus. Stoof ze aan met Solo Vloeibaar en voeg er de look, verse tomaten en kippenfond aan toe. • Laat goed sudderen en voeg er tomatenpuree aan toe. • Snij op het einde de gewassen spinazie in reepjes en roer rauw onder de warme saus, samen met de olijven en kappertjes. • Dresseer de ravioli in een diepbord en lepel er de saus over. Werk af met vers geraspte parmezaanse kaas en een takje basilicum. Weetjes • Dragon is bij een zoutloos dieet een aangenaam alternatief door de pittige, zure smaak. • Versnipper dragonblaadjes met een schaar om het aroma goed te verspreiden. • Let er bij het kopen op dat de venkel wit, stevig, mooi rond en zonder vlekken is. • Strijk de venkel in met citroen om de witte kleur te behouden. Venkel met citroen is bovendien ook heel lekker als aperitiefhapje.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (15)

Gepost door Chris D_1 op 19 juli 2012 om 13u52

Je zou de venkel ook perfect kunnen vervangen door lekker Belgisch witloof...

Gepost door liefludo op 11 april 2017 om 08u49

kan dit ook in de oven gemaakt worden, dus zonder te stomen?

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?